Etiketter

, , , , ,

så underbart god …… hade fika gäster häromdagen o de gjorde jag denna o bjöd på ………. smakar ännu godare än vad den ser ut :)

Ingredienser

Botten:

  • 1 dl ljus sirap
  • 250 gram jordnötssmör
  • 6 dl cornflakes eller liknande

Tryffel

  • 450 gr mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk

chokladtryffelcake

Gör så här …………….

Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Koka upp sirapen i en kastrull och rör ned jordnötssmöret. Värm försiktigt så att jordnötssmöret smälter, men låt inte blandningen koka.
Dra kastrullen av plattan och rör ned flingorna. Krossa flingorna lite och blanda tills de är helt täckta av jordnötssmeten. Tryck ut massan i ett jämnt lager i botten av formen.
Hacka mjölkchokladen ganska fint och lägg hacket i en bunke. Koka upp grädden och mjölken och slå den heta blandningen över chokladen. Mixa till en jämn massa i matberedare eller med mixerstav och häll tryffeln i formen.
Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.

Lossa tårtan från formens kant med en vass kniv och njut!

Annonser