Etiketter

, , , , , , , ,

När man talar om feng shui så tror man att hallen är de viktigaste rummet, det är de sista man ser innan man lämnar hemmet o de första som möter dig när du kommer …………. o helt klart är de ett första intryck som gäller när de kommer till hallen :) efter de kommer sovrummet. o för mig är sovrummet en viloplats men oxå en rum där jag har möjlighet att dra mig undan när jag vill vara ensam. ett rum där jag vilar o hämtar min energi :)

floweressences-fengshui

Vårt sovrum ska symbolisera vila och kärlek enligt “feng shui” och ska därför inte inredas i för starka färger. Försök att placera rummet i hemmet där det är lugnast. rent logiskt sett så är nog inte min sovrum i den lugnaste delen men enligt mitt öra är de o de betyder mest för mig :)

När man inreder sovrum är det viktigt att tänka på kraftpositionen. Med det menas att man ska ha trygghet och stöd i ryggen (mot en vägg) och fri sikt framåt, över dörr och fönster. även där är inte min säng i mest “feng shui” då jag har min huvuddel utmed fönstret :)  Ni vet den där känslan av att ha koll på vad som händer. Detta är något som ligger långt tillbaka i våra kroppar (närmare bestämt sedan tiden i grottorna, där vi var tvungna att vara beredda på att försvara oss mot faror). Men förhoppningsvis hjälper de att jag har koll på dörren iallafall :)

fengshui

Färger som är lämpliga i ett sovrum är de som ligger nära vår natur, ljusa rogivande toner som blått, grått, grönt, men också jordnära färger, i brunt och beige. Undvika starka kulörer som gult, orange och rött eftersom att de är för intensiva och gör det svårare för oss att koppla av. Däremot kan detaljer i rött/cerise eller rosa förstärka passionen och det vill man ju såklart ha i ett sovrum. för egen del har jag fastnat för färgen Turkos att dekorera med ……. vet inte om de är bästa färgen men jag trivs med den :)

palett

Att även använda sig av en hel sänggavel för att binda samman varandras sidor är att föredra( o där en miss åter för min del, har ingen sänggavel längre). Man rekommenderar också att man förstärker tvåsamheten i sovrummet (t ex två likadana nattduksbord, lampor, kuddar) och tavlor med erotiska eller sensuella motiv i sovrummet är bra för sexlivet. Andra saker som ger en positiv effekt är doftljus, dämpad belysning och bröllopsfoton.

orkide

När det kommer till blommor brukar man säga att orkidé är den ultimata blomman i ett sovrum då den inte tar syre under natten och då den är mjuk i dess former, omhuldande vacker och feminin. Men även en hortensia skapar en lyxig känsla och ger själen ro.

no

Saker att undvika i sovrummet:

  • Datorer, telefoner o tv apparater skapar stress.
  • Rensa under sängen, man ska helst inte ha några prylar med dåliga energier som inkräktar på sömn och avkoppling.
  • Se också till att inte ha några lampor ovanför huvudet och med sladdar dragna under sängen, då dessa hela tiden (även om de är avstängda) sänder ut strålning.
  • Undvik speglar i sovrummet, då man inte vill skapa en ”tredje person” i sängen, och då en spegel kan skapa extra energier i rummet som gör det oroligt och svårt att koppla av.
  • Hyllor eller lampor ovanför sängen kan ge en tryckande känsla, och en rädsla för att det ska ramla över oss. Detta kan skapa huvudvärk och dålig sömn. Detta gäller även snedtak, hellre framför ett fönster än under ett väldigt lågt snedtak. 
  • Undvik vassa hörn och kanter på möbler, till exempel på sängborden. Välj istället runda som känns mjukt mot ansiktet när man ligger ner. Om man har sängbord som är kantiga, se till att de slutar innan själva sängen börjar, så den vassa kanten döljs av sängens höjd.
  • Delad madrass är heller inget bra, då det symboliserar ett delat förhållande, även då en delad sänggavel.
  • Fotografier på familj och släkt har dålig effekt på sexlivet, då man menar att man inte vill att någon av dessa ska vara inblandade i ens privata stund.

Ibland kan man inte få allt och då gäller det att göra det bästa av situationen.

sova

Önskar mina nära o KÄRA läsare en riktigt god nattsömn o en kreativt näste :)

Annonser