Etiketter

, , , , ,

bakar ofta men är inte någon hejare på kladdkaka :)  men idag hittade jag ett recept som jag måste prova. “Jennys matblogg” är en blogg jag ramlat över ett par gånger men inte direkt vidare forskat i förrän idag :)   de var måååånga inspirerande bilder o recept som jag vill prova. utforska du oxå …… rekommenderas helt klart :)

http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/

nu till kladdkakan jag vill prova och för att baka behöver du följande:

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
( eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar )

Garnering: Rice Crispies + ca 120 gr mjölkchoklad

Gör så här:
Om du gör som jag, använder dig av kondenserad mjölk så ta bort pappret runt och koka den oöppnade konservburken i en stor gryta med mycket vatten , vattnet ska hela tiden täcka burken. Efter att den kokat i tre timmar kyler du ner burken.

Nu kan du börja med kladdkakan :

Ställ ugnen på 175o.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.

Låter underbart god o de blir våran efterrätt imorgon ……

Annonser